Om Said

Said Abdu

Din liberala röst i Europaparlamentet

 

Said Abdu är en 33-årig civilekonom från Västsverige. Mellan 2014-2018 representerade han Västsverige och Fyrbodal i Sveriges Riksdag. Med en stark tro på människans frihet och företagsamhet arbetar Said för demokratin och den svenska drömmen.

 

Entreprenörskap, inkludering och framåtanda är viktiga ledord för Said och som tidigare jobbskapande företagare vet han att Sverige behöver fler företagsamma. I vårt samhälle ska det inte handla om varifrån man kommer, utan vart man är påväg.

 

Det var detta som Said formulerade som sitt personvalsbudskap. ”Din bakgrund ska inte avgöra din framtid” var en framgångsrik personvalskampanj som tog honom hela vägen till riksdagen. Said fick förtroendet som en av mycket få personvalda riksdagsledamöter (12 av 349 på icke valbar plats). 

 


Said var Liberalernas arbetsmarknads- och näringspolitiska talesperson. Han var ledamot i arbetsmarknadsutskottet och suppleant i sju andra utskott, däribland näringsutskottet, EU-nämnden och finansutskottet. Said Abdu är yngst i Liberalernas riksdagsgrupp och ingår i ett flertal internationella nätverk för unga ledare.

 

Utöver Saids formella uppdrag som folkvald är han en aktiv/ideell volontär inom civilsamhället och delar med sig av sin tid och kunskaper till flera ideella organisationer. Said har varit ordförande i Företagarna Trollhättan, Svensk-Etiopiska Handelskammaren samt Liberalernas näringspolitiska arbetsgrupp ”Växande företag, friare näringsliv.


Telefon: 08-7864079

Adress: Sveriges Riksdag, 100 12 Stockholm